Kan inte övertalas

Är så sjukt förbannad på min mamma!! Har försökt i över 1 timme att övertala mamma att JAG ska få en hund, men hon är orubblig.. Visst, vi har två katter, men det är tydligen inte de som är problemet, mamma sägera att varken hon eller hennes kille vill ha hund, men de är - med stor sannorlikhet - de enda i familjen som inte vill ha det. Jag vill ha hund, syrran vill ha hund och jag är 99% säker på att bonussyskonen vill ha hund de också.
Dessutom skulle ju den hunden vara MIN hund, de ska inte ta hand om den, så vad påverkas de av? Att hunden är närvarande? Knappast, i sånt fall klarar de väl inte av att besöka nån med hund heller antar jag, för det blir ju typ samma sak. Jag har försökt att argumentera för min sak, men mamma går bara emot och jag vet inte längre vad jag ska komma med..
 
Visst, mamma har en poäng när hon säger att vaccin och försäkring samt en eventuell dagmatte kostar mycket, det gör det ju. Men och andra sidan så har jag pratat med en kompis, den mest hunderfarna person jag känner till, och hon säger att priset på iaf försäkringen beror mycket på rasen. Och så ofta ska den ju inte heller vaccineras, dagmatten ser jag i sånt fall som det största problemet.
Min kompis hjälpte mig också att ta fram ett par raser som hon tror skulle passa mig, utifrån några kriterier/krav som jag söker hos en hund, det fanns en del raser som jag gärna skulle kunna tänka mig.
 
Fattar inte vad som krävs för att mamma ska övertalas.. Jag kan ju köpa leksaker och annat som behövs, kanske att mamma får hjälpa mig lite med maten, men annars kan jag nog betala det mesta andra själv. Dessutom får man väl ofta halsband och koppel med, så då behöver jag säkerligen inte slänga ut pengar på det om inget av det är trasigt eller i alltför dåligt skick.
Jag ser iaf inga större problem, och jag fattar inte på vilka sätt mamma och hennes kille kommer att drabbas av att jag har en hund hemma :p